Vállalkozói központ - Szombathely

Vas Megye és Szombathely Város Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványa

Home Office-ban dolgozunk!

 

Tisztelt Ügyfeleink!

A kialakult járványügyi helyzetre tekintettel az Önök, munkatársaink és családtagjaik egészségének védelme érdekében 2020. március 19-től fogva irodánk home office rendszerben működik.

Ennek értelmében személyes ügyfélfogadás átmenetileg szünetel, telefonos információnyújtásra pedig korlátozott módon van lehetőség. Ezért kérjük tisztelt ügyfeleinket, hogy kérdéseikkel emailes elérhetőségünkön keressenek bennünket: vashvk@vashvk.hu

A későbbi változásokról a honlapunkon, illetve GINOP-5.1.9. ügyfeleinket a www.3000000.hu oldalon keresztül értesítjük.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Rólunk

Vállalkozói Központ, Szombathely - Vas Megye és Szombathely Város Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványa

Projektek

Böngésszen friss projektjeink között. Találja meg Ön számára megfelelő lehetőségeket!

Aktuális projekt

Új projektünk!

Mikrohitel

Mikrohitel kezdő és működő vállalkozások számára

Bérbeadás, inkubáció

Vállalkozói Inkubátorházunkban irodahelyiségek bérelhetőek.

Információk

Friss híreink, programok, információk

Szombathely város gazdaságának fejlesztése a Foglalkoztatási Paktum végrehajtása által

Projekt azonosítója: 2003/004-561-01-10

Projekt megvalósítása: 2005. május - 2006. augusztus

Összes költség: 55.772.000,- Ft

 

 

            A "Szombathely város gazdaságának fejlesztése a Foglalkoztatási Paktum végrehajtása által" című PHARE CBC A projekt 2005. május 23-án került aláírásra.

A projekt szorosan kapcsolódott a 2004-ben, Szombathelyen létrejött Foglalkoztatási Paktum keretéhez, 15 hónapos időtartama alatt a cél a Foglalkoztatási Paktum által formalizáltan is együttműködő gazdasági, gazdaságfejlesztési és munkaerő-piaci szereplők kooperációja erősítése, aminek eredményeképpen Szombathelyen tudatos és eredményes befektető-, és foglalkoztatás ösztönző programok jönnek létre.

A projekt közvetlen célja Szombathely város foglalkoztatási paktumára épülő komplex gazdaságfejlesztési- és befektetés ösztönzési program megvalósítása, a város foglalkoztatási potenciáljának erősítése, Paktumra épülő együttműködés kiszélesítése szlovén szervezetek bekapcsolásával. A legfőbb cél az volt, hogy Szombathelyen olyan munkahelyek teremtődjenek, amelyek tartós és kvalifikált munkát biztosítanak a helyi munkaerőnek és amely elősegíti a határrégió humánerőforrás potenciáljának fejlesztését, a szociális és gazdasági kohézió erősítését valamint a szlovén-magyar határrégió versenyképességének növekedését.

 A projekt öt fő tevékenységből állt, melyek segítségével a fenti célok megvalósulhattak:

  1. Gazdasági jövőkép és gazdaságfejlesztési koncepció megfogalmazása valamennyi kompetens és releváns szereplő bevonásával - a projektben résztvevő szereplőkkel közösen tartott rendszeres fórumok, tevékenységek összehangolása.
  2. Meglévő vállalati háttér felmérése és elemzése - teljes körű felmérés a gazdaságilag aktív szereplőkről, hány vállalkozás, melyik ágazatban, milyen alkalmazotti körben mekkora értéket állított elő, valamint tratégiai kapcsolat kiépítése ezen szereplőkkel.
  3. Humánerőforrás-térkép készítése (munkanélküliekről, illetve az aktív munkavállalókról készített helyzet-felmérés)
  4. Intézményi szereplők kompetenciájának fejlesztése (összehangolt szervezeti stratégiák kidolgozása) - az érintett szervezetek munkatársainak kompetenciáinak, készségeinek felmérése interjúk által, a kívánatos jellemző meghatározása és végül személyre szabott képzési-fejlesztési program megfogalmazása.
  5. Befektetés ösztönzési program megvalósítása (befektetői-beruházói kör felkeresése, megszólítása) - két típusú cégprofil meghatározása: a cégek köre, melyek jelenleg a városban már megtelepedtek, és fejlesztenének a város számára kívánatos irányba, illetve azon cégek köre, melyek nincsenek jelen a gazdasági aktorok között, de a rendelkezésre álló emberi erőforrás képességek és a gazdasági igény alapján jelenlétük kívánt. Miután ezen pontok teljesültek összehangolt letelepedési csomagok kerülnek kidolgozásra. . A projektben elsősorban jelentősebb középvállalkozások azok, melyek a célcsoportot képezik. Számukra komplett és komplex anyagokra van szükség, melyek igényesen szemléltetik, hogy miért Szombathely a legjobb megoldás a tervezett befektetésükre.

A projekt keretében elkészült egy befektetési kiadvány, melyet 3000 példányban sokszorosítottak, valamint egy multimédiás CD 1500 példányszámban, mely teljes körűen tett elérhetővé a befektetők száméra publikus adatokat és információkat.

A projektkoordináció feladatát a projektgazda szervezet, a Vállalkozói Központ hajtotta végre.

Vas Megye és Szombathely Város Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványa,

Vállalkozói központ

9700 Szombathely, Petőfi Sándor utca 1/D.
Levelezési cím: 9701 Pf. 198
Telefon: 0694/326-048
Fax: 0694/326-049
E-mail: vashvk@vashvk.hu

Adatkezelési tájékoztató

© 2020 Your Company. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper

Ügyfélfogadási idő:

Hétfő: 09.00-14.00
Kedd: 09.00-14.00
Szerda: 09.00-14.00
Csütörtök: 09.00-14.00
Péntek: nincs ügyfélfogadás

Log-in
frommeWEB - www.fromme.hu