Vállalkozói központ - Szombathely

Vas Megye és Szombathely Város Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványa

Home Office-ban dolgozunk!

 

Tisztelt Ügyfeleink!

A kialakult járványügyi helyzetre tekintettel az Önök, munkatársaink és családtagjaik egészségének védelme érdekében 2020. március 19-től fogva irodánk home office rendszerben működik.

Ennek értelmében személyes ügyfélfogadás átmenetileg szünetel, telefonos információnyújtásra pedig korlátozott módon van lehetőség. Ezért kérjük tisztelt ügyfeleinket, hogy kérdéseikkel emailes elérhetőségünkön keressenek bennünket: vashvk@vashvk.hu

A későbbi változásokról a honlapunkon, illetve GINOP-5.1.9. ügyfeleinket a www.3000000.hu oldalon keresztül értesítjük.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Rólunk

Vállalkozói Központ, Szombathely - Vas Megye és Szombathely Város Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványa

Projektek

Böngésszen friss projektjeink között. Találja meg Ön számára megfelelő lehetőségeket!

Aktuális projekt

Új projektünk!

Mikrohitel

Mikrohitel kezdő és működő vállalkozások számára

Bérbeadás, inkubáció

Vállalkozói Inkubátorházunkban irodahelyiségek bérelhetőek.

Információk

Friss híreink, programok, információk

Paktummal a foglalkoztatásért - Foglalkoztatási kezdeményezések összehangolása Szombathelyen

Projekt azonosítója: ROP - 3.2.1.-2004-08-0010/32

Projekt megvalósítása: 2005. június - 2007. június

Összes költség: 49.945.000,- Ft

 

 

A Paktumon belül működtetett, Regionális Fejlesztés Operatív Program által támogatott projekt közvetlen célja a Paktum szakmai munkájának előkészítése volt. Ezen belül a Paktum partneri hálózatának létrehozása, a működési feltételek biztosítása, a szükséges dokumentumok elkészítése (ügyrend, költségvetés, akcióterv); a foglalkoztatási helyzet megismerése, Szombathely város és vonzáskörzete középtávú foglalkoztatási stratégiájának elkészítése társadalmi egyetértés mellett, valamint a jövőbeni működés biztosítása érdekében a kidolgozott stratégia és az együttműködés keretében megfogalmazott ajánlások alapján projektötletek készítése volt.

 

A Foglalkoztatási Paktum további tevékenységét előkészítő projekt keretében elkészült szakmai anyagok:

Helyzetelemzés a Szombathelyi Kistérség munkaerő-piaci helyzetéről

A Nyugat-Dunántúli Regionális Munkaügyi Központ szakemberei közreműködésével elkészített helyzetelemzés kiterjedt az adott terület erősségeire és gyengeségeire, erőforrásaira, a helyi munkaerőpiac sajátosságaira, a foglalkoztatási lehetőségekre és a helyi foglalkoztatást veszélyeztető tényezőkre. A SWOT analízis a helyzetelemzés megállapításaira, valamint a tervezési folyamat során szervezett workshop-ok tanulságaira épülve széleskörű gazdasági szempontrendszer figyelembevételével készült el és mélyreható elemzést nyújt. A helyzetelemzés tartalmazta a foglalkoztatás bővítéséhez szükséges hiányzó képzések azonosítását is. Elkészült a humán szolgáltatók felmérése, melyre alapozva hatékonyan, és integráltan szervezhető meg a munkaerő-kapacitás fejlesztése a kistérségben.

A szakmai anyag tartalmazza a korábbi, hasonló kezdeményezések tapasztalatait, a megvalósított projektekből gyűjtött információk összegyűjtését, a már létező, az adott területen a foglalkoztatásra vonatkozó helyi/kistérségi/megyei/regionális stratégiai kezdeményezések, tervek feltérképezését, értékelését.

A helyzetelemzés teljes anyaga a projekt keretében elkészült www.paktum.hu című honlapon olvasható.

 

Szombathely város és vonzáskörzete helyi foglalkoztatási stratégiája

A helyi foglalkoztatási stratégia jelenti azt az alapdokumentumot, amelynek megvalósításáért a Szombathelyi Foglalkoztatási Paktum 71 partnerszervezete, illetve menedzsmentje dolgozik. A helyzetelemzés részeként elkészült SWOT analízishez (mely tartalmazza azokat a megállapításokat, amelyek a belső erőforrások szintjén, valamint a külső környezet oldaláról pozitív, illetve negatív módon jellemzik a Szombathelyi Kistérséget) kapcsolódó megállapítások, a paktum célrendszere, valamint a beavatkozási területek, operatív programok alapján épült fel a foglalkoztatási stratégia váza.

A széleskörű, valamennyi aláíró szervezet és munkaerő-piaci szempontból releváns helyi szereplő bevonásával elkészített stratégia hozzájárult a foglalkoztatási szempontból hátrányos helyzetű csoportok munkaerő-piaci helyzetének javításához, a nők és férfiak közötti esélyegyenlőséghez, épül a már létező partnerségek és korábbi kezdeményezések tapasztalataira, összhangban áll a nemzeti és uniós szintű foglalkoztatási politikában meghatározott irányvonalakkal és a helyi/kistérségi/megyei/regionális gazdaságfejlesztési stratégiai tervekkel.

Az elkészült szakmai anyagban megfogalmazott stratégiai programok a következők:

  • Vállalkozások versenyképességének erősítése
  • Befektetés-ösztönzési program
  • Munkaerő szakmai fejlesztése, képzése
  • Civil részvétel erősítése a foglalkoztatási helyzet javításában
  • A foglalkoztatási partnerség erősítése

Irányító Csoport ügyrend

A Foglalkoztatási Paktum irányító és döntéshozó szerve az Irányító Csoport. A testület ellátja a Paktum irányítását, szakmai javaslatokat dolgoz ki a Foglalkoztatási Fórum számára, kezdeményezi a Foglalkoztatási Paktum céljai és működése érdekében megvalósuló projektek elkészítését és végrehajtását.

Az ügyrend célja volt, hogy rögzítse az Irányító Csoport szervezeti rendjét és működésének szabályait. A dokumentum rögzíti a Paktum feladatait, melyek a következők: a szervezetek foglalkoztatást segítő kooperációjának, társadalmi részvételének erősítése; térségi foglalkoztatási helyzet feltárása, megismerése; a szereplők humánerőforrás-fejlesztési elképzeléseinek összehangolása; a foglalkoztatáspolitikai célok elérést elősegítő pénzügyi források összehangolása.

Az ügyrendben szerepelnek a Foglalkoztatási Paktum tagjai, a tagok jogai, kötelezettségei, tartalmazza a Paktum szerveit, melyek a Foglalkoztatási Fórum, az Irányító Csoport, a Monitoring Bizottság, az egyes Munkacsoportok és a Menedzsment szervezet.

Az ügyrend teljes szövege a projekt keretében elkészült www.paktum.hu című honlapon olvasható.

 

Szakmai kiadványok, honlap

A Paktum egyik legfontosabb célkitűzése a folyamatos, hatékony együttműködés kialakítása, nemcsak a helyi partnerek, hanem a már működő paktumok között is. Ennek érdekében elkészült a Paktum saját honlapja www.paktum.hu címmel. A honlapon az érdeklődők tájékozódhatnak a Paktummal kapcsolatos aktuális eseményekről, pályázati lehetőségekről, jogszabályokról; a foglalkoztatáspolitikát érintő szakmai anyagokat, cikkeket tölthetnek le. A weboldalra valamennyi támogató szervezet feltüntetésre került.

A projekt zárásaként elkészült egy 50 oldalas színes záró kiadvány, melynek célja a pályázat bemutatása, illetve a projekt eredményeinek széles körben történő megismertetése.

 

Vas Megye és Szombathely Város Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványa,

Vállalkozói központ

9700 Szombathely, Petőfi Sándor utca 1/D.
Levelezési cím: 9701 Pf. 198
Telefon: 0694/326-048
Fax: 0694/326-049
E-mail: vashvk@vashvk.hu

Adatkezelési tájékoztató

© 2020 Your Company. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper

Ügyfélfogadási idő:

Hétfő: 09.00-14.00
Kedd: 09.00-14.00
Szerda: 09.00-14.00
Csütörtök: 09.00-14.00
Péntek: nincs ügyfélfogadás

Log-in
frommeWEB - www.fromme.hu